Flyttstädning Stockholm

Flyttstädning bör vara den städtjänst som är näst vanligast i Stockholm (för privatpersoner). Den vanligast förekommande är hemstädning. Nu beror det självklart på hur man mäter men oavsett så är i alla fall flyttstädning en mycket vanlig och inte minst en mycket uppskattad städtjänst. På flyttdagen har man fullt upp med allt från flytt, nyckelöverlämning och att packa upp på det nya stället. Det gör att väldigt många låter ett städföretag ta hand om flyttstädningen.

Pris på flyttstädning – Olika vägar

Vid en flytt är det ett flertal utgifter som kommer. Allt från att hyra släp till dubbelhyror. Det gäller att hålla nere de kostnader man kan och ett är att jämföra priset på flyttstädning i Stockholm för att på så vis spara en del. I och med att priset räknas ut på lite olika sätt kan prisbilden bli väldigt stor. Att det skiljer på en tusenlapp mellan det billigaste och dyraste alternativet, trots att bostaden bara är på 70-80kvm, är inte omöjligt.

Pris per timme:
De företag som erbjuder pris på flyttstädning utifrån hur många timmar städningen tar blir allt färre. Detta eftersom de allra flesta vill ha ett fast pris. Visserligen är timpris och fastpris inte något motsägelsefullt då städföretaget kan komma ut och ge offert på plats. Detta efter att de sett hur många timmar städningen skulle ta. Däremot är detta enbart vanligt på riktigt stora städningar. I annat fall är det inte värt för företaget att komma ut och göra denna bedömning. Med andra ord är det relativt ovanligt att priset är löpande per timme på flyttstädning idag. Detta åtminstone i Stockholm där konkurrensen är så hård.

Pris per kvadrat:
Detta är kanske den vanligaste vägen för företag att presentera sitt pris på flyttstädning. Det innebär helt enkelt att ju fler kvadratmeter bostaden är på desto mer får man betala. Däremot brukar många företag har lägre pris per kvadratmeter ju större bostaden är. Detta som en slags ”mängdrabatt”.

Pris per kvadratintervall:
Ett annat sätt att räkna ut priset för flyttstädningen är att ha kvadratpris men detta inom olika intervall. Ett exempel på ett företag som anger pris på flyttstädning i Stockholm utifrån intervall i kvm är företaget med det passande namnet Flyttstädning Stockholm. Ett flertal företag med samma sätt att prissätta flyttstädningen finns så detta är enbart ett exempel på hur intervallsystemet kan fungera. Det som skiljer dem åt är inte minst hur detta intervall är uppbyggd, dvs. var gränserna går för att få ett annat pris.

Oavsett vilken metod som används för att räkna ut priset ska man som kund vara noga med att ha ett skriftligt besked på offerten samt enbart välja de som erbjuder ett fast pris. Det är allt mer sällan som löpande pris erbjuds men det finns fortfarande. Visserligen kan detta innebära ett något lägre pris – men det kan lika gärna sluta med att priset blir extremt högt.

Flyttstädning i Stockholm – Tänk på att

 • Fast pris
  De flesta städföretag erbjuder flyttstädning för ett fast pris. Det är inte så konstigt med tanke på att de flesta kunder efterfrågar detta. Det blir tydligt vad det kommer att kosta vilket är en stor fördel.
 • Flytt- och städtjänst i ett – Inte alltid lagligt
  En del flyttstädningsföretag erbjuder även flytt av bohaget. Det kan verka smidigt att ett och samma företag tar hand om allt. Men när TV-programmet Plus genomförde en undersökning visade det sig att majoriteten av de företag som erbjöd denna kombitjänst inte hade laglig rätt att göra detta. Orsaken är att ett företag som erbjuder flyttjänster måste ha yrkestrafiktillstånd för att få utföra flytt. Allt för många städföretag (vilka inte behöver något speciellt tillstånd) erbjuder flyttjänsten med tanke på att de vill tjäna lite extra. Det de inte tänker på är alltså att tillståndet måste finnas. I annat fall är risken att bohaget inte täcks av försäkringen under flytten.
 • Städgaranti
  I ytterst få fall kan man välja städning utan städgaranti. Men grunden bör vara att man alltid har denna garanti. Det innebär helt enkelt att man kan klaga på städningen inom en viss tidsperiod och att städföretaget då kommer ut och ordnar till detta utan att det kostar kunden något extra. Man bör däremot undersöka hur många dagar som denna garanti gäller. För vissa innebär det exempelvis att man måste påpekat bristerna inom 24 timmar medan andra är betydligt mer generös.
 • Vad ingår?
  Fråga inte ett städföretag vad som ingår i flyttstädningen. Fråga istället vad som inte ingår. Det är detta som är relevant. Det är nämligen inte ovanligt att fönsterputsning inte ingår. Eller att man inte drar fram kyl- och frys. En annan fråga är om det tar hand om det skräp som de hittar eller om de lägger allt i en påse i hallen. Kör de iväg med större saker till återvinningen? Kostar detta i så fall extra?

Lycka till och hitta rätt.